Mijn werkwijze

Mijn werkwijze houdt in grote lijnen het volgende in:

De methode

De methode die ik hanteer is gebasseerd op een mengeling van stromingen binnen de psychologie. Het leert je te herkennen wat er in het dagelijks leven gebeurd. Je wordt bewust van de gedachten, emoties en wanneer de lasten beginnen. Naast het herkennen leer je wat je er aan kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen lasten ervaart en in je kracht kan blijven staan.

Niet zweverig maar praktisch

Aan de hand van overzichtelijk en beeldend materiaal leg ik dingen uit, laat ik je dingen ervaren en oefen je in het dagelijks leven met wat ik je aanreik. Mijn begeleiding is niet zweverig maar juist heel praktisch. Ik ben zelf namelijk een praktisch ingesteld persoon. Ik werk niet met visualisaties en ga ook niet graven in het verleden.

Geen therapievorm

Mijn coaching en begeleiding is geen therapie zoals de meeste mensen het kennen binnen de normale psychologie. Ik ga niet graven in het verleden en in de consulten wordt niet alleen maar gepraat. Zoals ik hierboven al aangaf reik ik dingen aan op beeldende wijze. Op deze manier geef ik je tools mee waarvan jij kan leren. Je kunt het via die weg ook zien als een leergang. We spreken ook niet elke week af maar om de week. Hierdoor krijg je tijd om zelf te gaan ervaren wat de verkregen tools doen en te oefenen.

Resultaat

Ik zie het leven als een pad. Je kunt dit pad kwijtraken door allerlei oorzaken. Mijn begeleiding en coaching zorgt ervoor dat je het pad terugvindt en nooit meer kwijtraakt.

Je zult merken dat je meer vat hebt op het dagelijks leven. Je zelfvertrouwen staat als een huis waardoor angst of andere lasten geen grip op je hebben. Je weet wat er gebeurt in het huidige moment en in dat moment ben je in staat keuzes te maken. Keuzes die bij je passen. Je hebt geleerd om de aandacht bij jezelf te houden en raakt niet meer afgeleid door prikkels van buitenaf. Stress heeft geen vat meer op je. Je weet wat goed voor je is en wat niet. Je kunt nare situaties in het dagelijks leven aan, je bent weerbaarder. Je weet welke levensstijl (je levenspad) goed voor je is en kunt deze behouden.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Er is geen hulpverlening effectief als er tussen beide partijen geen klik is. Vandaar dat ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanbiedt. In dit gesprek kom je meer te weten over mij en mijn werkwijze en kun je uiteraard naar hartenlust vragen stellen.

Wil je een kennismakingsgesprek boeken? Klik hier.

Lidmaatschappen

Ik ben aangesloten bij het landelijk netwerk voor HSP begeleiders. www.hspbegeleidingnederland.nl

Verder ben ik aangesloten bij het therapeuten platform vind-een-therapeut.nl. Klik hier om naar mijn profiel te gaan.

WKKGZ

Ik voldoe aan de wet WKKGZ en ben aangesloten bij Klachtenportaal zorg.