Mijn werkwijze

Mijn werkwijze houdt in grote lijnen het volgende in:

Bewustwording

Bewustwording is de rode draad door mijn begeleiding heen. Zonder bewust te worden van jezelf en je omgeving kun je niets veranderen in je leven. Je leeft als het ware op de automatische piloot en in het dagelijks leven onstaan er lasten. De automatische piloot is geactiveert door wat je hebt mee gekregen in het verleden, de ervaringen die je hebt opgedaan, de dingen die je hebt meegemaakt. Indien je tools krijgt om die automatische piloot uit te zetten ervaar je dat je dingen kunt veranderen waardoor lasten in het dagelijks leven verdwijnen en niet meer terug zullen komen. Je verkrijgt een andere visie op het leven, een andere levensstijl. Die levensstijl is vrij van stress, burn-out en andere lasten. Je zult merken dat je je vitaler voelt en gezonder leeft.

Niet zweverig maar praktisch

Aan de hand van overzichtelijk en beeldend materiaal leg ik dingen uit, laat ik je dingen ervaren en oefen je in het dagelijks leven met wat ik je aanreik. Mijn begeleiding is niet zweverig maar juist heel praktisch. Ik ben zelf namelijk een praktisch ingesteld persoon. Ik werk niet met visualisaties en ga ook niet graven in het verleden.

Geen therapievorm

Mijn coaching en begeleiding is geen therapie zoals de meeste mensen het kennen binnen de normale psychologie. Ik ga niet graven in het verleden en in de consulten wordt niet alleen maar gepraat. Zoals ik hierboven al aangaf reik ik dingen aan op beeldende wijze. Op deze manier geef ik je tools mee waarvan jij kan leren. Je kunt het via die weg ook zien als een leergang. We spreken ook niet elke week af maar om de week. Hierdoor krijg je tijd om zelf te gaan ervaren wat de verkregen tools doen en te oefenen.

Resultaat

Je zult merken dat je meer vat hebt op het dagelijks leven. Je zelfvertrouwen staat als een huis waardoor angst of andere lasten geen grip op je hebben. Je weet wat er gebeurt in het huidige moment en in dat moment ben je in staat keuzes te maken. Keuzes die bij je passen. Hoe wil ik reageren op wat zich nu, in het huidige moment, zich voordoet. Je hebt geleerd om de aandacht bij jezelf te houden en raakt niet meer afgeleid door prikkels van buitenaf. Stress heeft geen vat meer op je. Je weet wat goed voor je is en wat niet. Je kunt nare situaties in het dagelijks leven aan, je bent weerbaarder. Je weet welke levensstijl goed voor je is en kunt deze behouden.

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Er is geen hulpverlening effectief als er tussen beide partijen geen klik is. Vandaar dat ik altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanbiedt. In dit gesprek kom je meer te weten over mij en mijn werkwijze en kun je uiteraard naar hartenlust vragen stellen.

Wil je een kennismakingsgesprek boeken? Klik hier.

Lidmaatschappen

Ik ben aangesloten bij het landelijk netwerk voor HSP begeleiders. www.hspbegeleidingnederland.nl

Covid-19

Ik volg de richtlijnen van het RIVM.